ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

28 oktober 2023 ‘het begin is er’

28 oktober 2023 – een wisselvallige dag wordt het vandaag, waarbij wolken, regen en wind de boventoon gaan vieren en de zon af en toe door kan komen. Dit alles bij een temperatuur van maximaal 17 graden.

Het resultaat van de eerste strook OSB voor het terras plafond was goed bevallen en vandaag is de tweede strook van ca. 28 cm breed en 380 cm lang tweemaal in de primer gezet. T.z.t. moeten we nog een handige manier verzinnen om de stroken erop te zitten.

Van de achtergevel stond het verder vlak en op maat frezen van de hoekstaander op het programma. Dit ging goed met de nieuwe opstelling, al hebben we al weer allerlei ideeën voor een verbeterde versie. Dit zal waarschijnlijk samengaan met het maken van een nieuwe werkbank/-werktafel; iets wat ook al geruime tijd op het programma staat.

De voorkant van de staander is af en de achterkant, waar op sommige plaatsen bijna 2 cm af moet, schiet aardig op. Tot nu toe hebben we een accufreesmachine gebruikt en we gaan nu eens proberen of het sneller gaat met een 220V freesmachine. Hopelijk kan er dan per keer meer af.