ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Het 4e boek

December 2013 – december is onze “boekenmaand”, want het is min of meer traditie geworden dat we dan een boek maken over het afgelopen jaar.
Dit is het 4e boek in de reeks van onze Krövse avonturen en deel 3 van de grote verbouwing en alles wat daar omheen gebeurd is. Op de voorkant staat het zicht wat we even vanaf de keukenvloer op het dak hadden, doordat alle tussenvloeren eruit waren.

Kröv zelf komt natuurlijk ook aan de orde, met het Trachtentreffen en een paar wandelingen in buurt. Ook hebben we in 2013 weer een aantal plaatsen -soms opnieuw- bezocht en zodoende staan Hetzhof, Beilstein, Reil, Kinheim, Rißbach, Traben-Trarbach en Bernkastel erin. Ook de bouwwerken ontbreken dit keer niet; we zijn naar Burg Metternich en de Grevenburg geweest.

Zoals de titel eigenlijk al aangeeft gaat het boek met name over de grote verbouwing; in 2013 is, als vervolg op 2012, het volgende stuk aangepakt. De oude vloeren van de keuken en koeienstal hebben we eruit gesloopt en er zitten nu nieuwe vloeren in. Daarop staat een nieuwe oude vakwerkwand en daarop ligt weer een nieuwe tussenvloer. Boven de keuken is een wand vervangen en daarop rust het nieuwe dak. Voordat we hier aan konden beginnen moesten we nog wel de Dachständer van de elektriciteit laten verplaatsen.

De voortgang van de tuintrap en tuinmuur is ook een vast onderdeel van het boek, evenals de tuin, die nog steeds vaak als opslagplaats van bouwmateriaal en rommel wordt gebruikt. Andere vaste rubrieken zijn de gevonden voorwerpen en foto’s van het pand.

De iets verkleinde digitale versie van het boek staat hieronder:

2 comments to Het 4e boek

  • Marianne

    derde alinea laatate zin: “mosten” moet “moesten” zijn.

  • Marianne

    Nog meer!
    Derde zin staat “in” en “uit” achter elkaar: eentje moet er weg.
    Bij “avonturenen” kan de laatste “en” wel weg.