ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 8 en 9 november 2013

8 november 2013 – het weer leek goed genoeg om weer naar Kröv te gaan en dus deden we dat.  Aangekomen in Kröv konden we voor het eerst met eigen ogen het hoogwater zien, al is dat hoog maar betrekkelijk gezien de waterhoogte in andere dorpen. Het leverde wel wat mooie foto’s op en meer hierover staat hier

9 november 2013 – vandaag gingen we weer terug, maar voor het zover was hebben we met z’n drieën nog eens uitgebreid alle werkzaamheden van dit jaar bekeken. De planning (voor zover die er is) was om het deel van de keuken en koeienstal aan te pakken en dat is gelukt. De beganegrondvloeren, tussenvloer en dak zijn vervangen, evenals een stuk van de linker buitenmuur boven de keuken. Ook hebben we nog overlegd over het vervolg en dan met name de vide. Met de overgebleven OSB platen hadden we de vorige keer een beloopbare imitatie vide op de balken gemaakt en dat gaf een goede indruk van hoe het zou kunnen worden.

Als laatste hebben we in de garage nog een foto gemaakt van het gipsbruggetje op de scheur in een muur.

Dit gips zit er inmiddels al ca. 3,5 jaar op en nu zit er een haarscheurtje in, wat gekomen kan zijn toen de buurman met een trilplaat z’n oprit -aan de andere kant van de muur- ging aantrillen. De architect is van mening dat de scheur niet meer werkt (is groter wordt) en ooit komt ook dit aan de beurt om gerepareerd te worden.

We gingen nog een keer bij de Mosel kijken en op de terugweg kwamen we een mooie Chevrolet

Impala uit ons favoriete jaar 1959 tegen. We hadden al eens eerder een Sedan uitvoering in Kröv gezien en dit keer wat het een Convertible, waarvan de eigenaren nog een keer profiteerden van het mooie herfstweer. Het wordt eigenlijk de hooste tijd dat die van ons ook weer eens op de weg komt.

Het begon al te schemeren toen we terug over de Bergstrecke richting Ürzig reden, maar het was nog net licht genoeg om te stoppen bij de uitkijkplek om een paar foto’s te maken. Links Lösnich met nog een stuk van Kindel en rechts een foto van de ernorm landschapverpestende Hochmoselübergang, waarvan de bouw even leek te stoppen, maar helaas toch niet.

1 comment to Nieuws 8 en 9 november 2013

  • Marianne

    1e alinea: “mooi” moet “mooie” zijn.
    3e alinea: “haascheurtjes” moet zonder “s”.
    4e alinea: “mooi” moet “mooie” zijn.
    “profiteerde”moet met een “n”.