ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Der Hochmoselübergang

27 april 2012 – iets wat de hele omgeving bezighoudt is de Hochmoselübergang (hoge overgang over de Mosel) en niet zo zeer vanwege het fraaie voorbeeld van aan elkaar gekoppelde woorden in het Duits. De overheid is namelijk bezig met het verpesten van de omgeving door het aanleggen van de 25 kilometer lange B50 die B60/B1 bij Wittlich en de B61 bij Rheinböllen met elkaar moet verbinden. 

Dit lijkt niet zo spannend, maar “toevallig” loopt de Mosel met aan weerszijde Weinbergen -al vele duizenden jaren- dwars door dit traject. De “stadsduitser” heeft geen auto om 80 te rijden over kronkelige wegen en dus komt er een hoge snelweg tussen de toppen van de heuvels langs de Mosel. Het is lastig voor te stellen hoe het wordt, maar dankzij de computer kom je een heel eind.

 

NU en LATER

 

 

  

 

Gelukkig zat het voor ons meevallen, want we denken dat de brug vanuit Kröv niet te zien is en doordat dit bouwsel enorm veel geld gaat kosten zal er waarschijnlijk nooit nog een dichterbij gebouwd worden.

Op het laatste stukje van onze reis, als we van Ürzig naar Kröv rijden, passeren we een uitkijkpunt waar een informatiebord staat. In de verte zie je wat bouwactiviteiten en hiervan gaan we foto’s gaan maken.

Enkele websites met meer informatie en plaatjes:
Tegenstanders van de Hochmoselübergang / Engelse versie
Wikipedia Hochmoselübergang
Overheid (Bundesministerium en Rheinland Pfalz)

 De complete fotoserie van de Hochmoselübergang staat hier.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.