ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 27 april 2014

27 april 2014 –  normaal doen we op zondag niets bouwachtigs, maar we willen voor vertrek nog even kijken of we de aansluiting met de messing wartels dicht konden kringen. Helaas hadden de kaboutertjes het vannacht niet opgelost, want er zat een paar liter water in de emmer.

Positief was gelukkig dat de keldermuur niet nat was en dat betekende dat we de juiste aftakking afgekoppeld hadden. Tijdelijk hebben we dus geen water in de wasbak in de garage, maar daar valt prima mee te leven.

Het idee was om het eerste leidingstuk er weer uit te halen en daarna de wartels en andere onderdelen opnieuw met –dit keer meer- teflontape vast te zetten.

Het demonteren van het leidingdeel en de onderdelen ging voorspoedig en ook het opnieuw in elkaar zetten verliep probleemloos. Het stuk werd eerst los op de toevoer gezet en de koffiepauze werd benut om te kijken of er intussen ergens wat gelekt had in het deel tot de kraan. Het stuk na de kraan kon pas getest worden als alles weer helemaal aangesloten was.  

Na de koffiepauze bleek dat het deel wat we aangesloten hadden dicht was en dus werd de rest erop aangesloten. Gelukkig bleef alles dicht en na het maken van een paar foto’s konden we gaan opruimen.

Het toilet bleef ons dwars zitten en we besloten de vlotter toch maar uit elkaar te halen, om te kijken of er ergens vuil in zat, of dat er iets kapot was of verstopt met kalk. Er bleek het nodige vuil in te zitten en na de onderdelen schoongemaakt en weer gemonteerd te hebben, werkte de WC weer als vanouds.

Inmiddels was het tijd om terug te gaan en zat er weer een welbesteed weekendje Kröv op.

De fotoserie van de waterleiding staat hier

2 comments to Nieuws 27 april 2014

 • Pieter van den Brand

  Hallo Marianne & Erik,

  Wat ontzettend leuk om jullie site te bekijken. Ik ben afgelopen maandag 12 mei begonnen aan mijn proeftijd bij Landal Mont Royal en beoog bij goed gevolg als Manager Horeca aan de slag te kunnen gaan alhier. Het lijkt me geweldig leuk om eens in gesprek met jullie te gaan over het leven in Krov, emigratie naar Duitsland en over wonen in Krov. Wie weet lopen we elkaar eens tegen het lijf in bijvoorbeeld restaurant Woods…;)

  Met vele groetjes,

  Pieter van den Brand

  • Hallo Pieter,

   Ik denk dat er wat instellingen op onze site niet goed stonden. Vandaag heb ik namelijk alles ge-updated en opeens zie ik je bericht wat al meer dan een jaar oud is. Bedankt hiervoor, maar misschien werk je niet eens (meer) bij Landal. Kortgeleden zijn we nog koffie met gebak wezen eten bij Landal. Wij zijn trouwens niet geemigreerd naar Duitsland, maar we zitten er wel heel vaak.

   Groeten,

   Erik