ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 3 mei 2014

3 mei 2014 – vandaag gingen we al weer terug. Naast Kröv hebben we meer hobby’s;  een daarvan is basketbal en daar stond morgen de kampioenswedstrijd op het programma. Als trainer-coach en af en toe speler wil je zoiets natuurlijk niet missen.

Het weer was beter geworden en in de tuin konden we verder gaan met het opvullen van de ruimte achter de muur en trap met stenen en leem. Dit gaat wat makkelijker, omdat het niet in het zicht is en er dus geen mooie kanten zijn.

In de gang werd er nog een tegel uitgehakt en het gat werd groter en dieper gemaakt, tot we bij de leiding uitkwamen. Die liep gelukkig zoals we verwacht hadden en we besloten de leiding door te slijpen en dan te kijken of we hem er in de kelder uit konden trekken.
Het doorslijpen lukte goed, maar het beoogde vervolg in de kelder bleek iets te ambitieus.

[Het begon met wat ‘raars’; we konden de leiding heen en weer trekken en duwen (dus was die niet gebroken), maar als we in de kelder de leiding verdraaide, draaide die niet in de gang(?). Na wat heen en weer duwen en draaien kwam er een stuk van een kleine meter los. Helaas was de leiding dus gebroken en zat het grootste deel nog in de grond. Het feit dat de leiding maar aan 1 kant draaide kwam doordat de leiding in het midden bijna door was en nog met een ‘wokkelvormig’ stukje aan elkaar zat. De leiding was niet meer bestand tegen geduw, getrek en gedraai en brak.

Als laatste hebben we het stuk leiding in de put er uitgehaald, want die komt niet meer terug. De nieuwe leiding laten we voor de put langs lopen en dan door/onder de muur naar de garage.
Tijd om foto’s van de roestige leidingen te maken was er niet, want toevallig kwam de oudijzerboer langs en die nam alles mee.

 

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.