ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 21 – 24 juli 2011

21-24 juli 2011 Er stond ons het nodige te wachten, want de bouwvakkers kwamen en er werd een hoop werk verzet: doorgangen werden gerenoveerd, vergroot en gemaakt, de Scheune werd leeggehaald en daarna uitgegraven/uitgehakt om een betonvloer te kunnen maken en er werd een sleuf gegraven voor de fundatie van een nieuwe muur.

Verder kwam de architect nog langs met definitieve tekeningen voor de bouwvergunning en de subsidieaanvraag die wij moesten ondertekenen. Dat ‘definitief’ bij ons betrekkelijk is, bleek ook nu weer want 2 uur later besloten we de “natteruimte” (WC, douche en wastafel) te verhuizen naar de andere kant van de Scheune. We hebben gebeld met de architect om te vragen of dit problemen op zou kunnen leveren m.b.t. de bouwvergunning of de subsidieaanvraag, maar dit was gelukkig niet het geval.

Tussen de bedrijven door hebben we nog aan de tuinmuur gewerkt en bleek na een paar fikse regenbuien dat het dak nog niet 100% waterdicht is.

Leave a Reply