ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

De bolderwagen

Juli 2011 Aanvankelijk waren we blij met de vondst van deze oude bolderwagen, maar ons enthousiasme daalde zienderogen toen we zagen dat dit een haast zelfrijdende eco-bolderwagen was, aangedreven door een biomotor van minstens 1.000 hk (= houtwormenkracht).

Tot het haast maniakale aan toe proberen we alle oude dingen te bewaren, maar een bolderwagen in deze toestand was zelfs ons teveel. Mede uit veiligheidsoverweging m.b.t. het overige hout in het huis, heeft junior inmiddels gehakt van de bolderwagen gemaakt en zijn de restanten vandaag afgevoerd in de vuilcontainer.  

Gelukkig hebben we de foto’s nog ….

Leave a Reply