ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Verbouwingsnieuws 29 juli 2011

29 juli 2011 ‘s Ochtends iets na zevenen begon de werkdag met het uitladen van steigers en gereedschap. Daarna kwam het echte werk; het lossen van een vrachtwagen met lavasplit, waarmee een drainagelaag onder het beton gemaakt werd. We mochten met de vrachtauto het terrein van de buurman op en via een glijgoot kwam het in de kruiwagens terecht die al half in de Scheune stonden.  Van daaruit werd het verdeeld over de vloer tot een laag van ca. 5 cm dik.
Min of meer tegelijkertijd werden er diverse afvoeren ingegraven die we later kunnen gebruiken voor toilet, wastafel,  douche en wasbak.
Hierop kwam een laag folie die het vocht moet tegenhouden en toen was het tijd voor de wapening. Het was nog een hele toer om de grote wapeningsmatten in de Scheune te krijgen en ook dit ging via het terrein van de buurman. Met z’n vieren lukte dit en zo werd de eerste laag op de kunststof afstandhouders gelegd. Vervolgens werden de metalen afstandshouders geplaatst en met draad vastgezet aan de wapeningsmat. Tot slot kwam hier overheen der 2e laag wapeningsmatten en toen die vastzaten aan de afstandshouders was de vloer gereed voor het beton.

Helaas was de levering hiervan een dag uitgesteld omdat er geen betonwagen met een pomp beschikbaar was en het rijden met ‘-tig’ kruiwagens vonden we iets teveel van het goede.
De werkdag binnen werd afgesloten met opmetselen van het laatste stuk muur aan de garagekant van de doorgang. Deze doorgang is nu zo ongeveer klaar.

Om dat het weer tegenwoordig nooit te vertrouwen is, werd het zeil weer teruggehangen.

De werkdag werd met buitenwerk afgesloten; een hoop keien werd verplaatst, hout en takken werden ergens anders neergelegd en er werden stenen uit de tuin gehaald waar laten een geul voor de afvoer gegraven moet worden. Er zaten lei- en zandstenen “tegels” in en sommige waren aardig groot.; de grootste woog minstens 60 kg.

Leave a Reply