ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

5 juni 2019 ‘nog steeds tropisch’

5 juni 2019– volgens de voorspellers kan het vandaag weer 34 graden worden, waarbij er vanaf de middag kans op regen en hagel is.

’s Ochtends gingen we bij een Schreiner in Traben kijken, waarmee we contact hadden gehad per e-mail. Hij zou de ramen voor de puntkamer kunnen leveren en daarom gingen we even kijken. Helaas bleken zijn ramen niet de soort te zijn die we willen en dus gingen we maar weer terug.

De rechter deur hing oorspronkelijk aan de buitenkant van het vakwerk (en is daardoor behoorlijk aangetast door weer en wind) en de linker deur hing aan de binnenkant van het vakwerk (en ging dus naar binnen open). Voor ons komt het eigenlijk beter uit als ze andersom zouden zitten, omdat er achter de linker deur een raam komt en er achter de rechter deur een muur zit.

We hebben weer een vak in het vakwerk gevuld en van de vakken die we vorig jaar gevuld hebben, hebben we het bovenste randje gedaan. Dit kun je niet meteen doen, omdat het leem inklinkt als het droogt. Je moet hier minimaal 1 of 2 weken mee wachten.

Nadat het leemwerk gedaan was, zijn we begonnen met het afwerken van de deuropeningen. Van de linker hebben we het meeste hout gezaagd en morgen gaat het erin.

Tussendoor hebben we nog een randje bij de koeienstaldeur geverfd en toen zat de werkdag erop. De regen was niet gevallen en het was nog warm genoeg om aan de Mosel te eten.

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.