ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

10 juni 2019 ‘opruimdag’

10 juni 2019 – 24 graden kan het vandaag worden en er kan de nodige regen vallen. Erg is dat niet, want er staat vooral opruimwerk op het programma.

De schoongemaakte dakbalken lagen nog in de garage; die hebben we opgeruimd en ze liggen nu op de puntkamer bij de rest. 

Voor het vakwerk hebben we de nodige leemstenen gebruikt en ook binnen hebben we nog redelijk wat stenen nodig. We hebben de stenen die we nog hebben geteld en opgemeten hoeveel we er her en der nog nodig hebben. Ook de zakken Lehmmörtel zijn bijna op, dus dat moet ook aangevuld worden.

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.