ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

1 september 2019 ‘toch gewerkt‘

1 september 2019 – de voorspelde temperatuur van 18 tot 24 graden klonk beter dan het er in werkelijkheid uitzag. De dag begon grauw en ’s ochtends regende het wat. Gaandeweg de dag werd het iets beter, maar een mooie dag zou het niet worden.

We waren het niet echt van plan, maar toch hebben we behoorlijk wat gedaan vandaag.

Het onderhoud aan de tuin liep wat achter en het was hoog tijd voor het nodige opruimwerk. In de ontgonnen en gecultiveerde stukken tuin hebben we onkruid verwijderd en wat gesnoeid. Dat ging vrij snel, maar voor het groenvrij maken van de bovenste tuinmuren was heel wat meer tijd nodig. Daarna was de klimop aan de beurt, die de grond van de boventuin aan het overwoekeren is. We hebben de pruimenbomen allemaal klimopvrij gemaakten ook hier en daar de klimop van de grond gehaald en van een jaren geleden gekapte laurierboom. 

Ook hebben we geprobeerd om een paar ongewenste bramenstruiken uit te graven, maar doordat die tussen stenen groeiden is het maar de vraag of dat gelukt is, want we kregen niet alle wortels eruit. Als laatste hebben we de hazelaar gesnoeid, dat was al weer een tijd geleden en de ca. 1,5 cm dikke uitschieters waren al weer zo’n 2 meter lang.

We hebben ook nog niet-tuinwerk gedaan en in de puntkamer de tweede laag leemverf op een vak gedaan. Het ziet er al meteen beter uit, zelfs nu de verf nog nat is.

Op de andere kant van het  vakwerk hebben we nog lijnolie gedaan. We doen de lijnolie erop nadat de vakken gestuukt zijn met Oberputz.

Toen de kerkklok 6 uur sloeg vonden we dat we genoeg gedaan hadden en hebben we het gereedschap opgeborgen. Morgen kunnen we weer echt aan de slag, want dan begint de nieuwe werkweek.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.