ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

5 september 2019 ‘kouder‘

5 september 2019 – het mooie weer is voorbij en vandaag komt de temperatuur niet boven de 20 graden uit.

Gedeeltelijk stond vandaag hetzelfde op het programma als gisteren, leemstenen metselen in het vakwerk aan de rechterkant en daarna een 2e laag lijnolieverf in de kleur Oxenblutrot op het hout wat in het zicht blijft.

Het rechter deurtje in het vakwerk was nu ook bereikbaar en dit konden we voor de helft in de lijnolie zetten. Dit beschermt het hout en het ziet er bovendien mooier uit. De andere helft komt nog en het verschil is goed te zien.

In de Scheune was de bovenrand van de deuropening aan de beurt. Gelukkig zaten de eerdere stukken redelijk recht, zodat we alles met de cirkelzaag konden doen en het handwerk dit keer achterwege kon blijven.

We konden de rand met lijmklemmen vastzetten aan een balk die er boven zat. Omdat er boven de deuropening een prefab betonlatei lag, leek het ons beter om daar niet in te boren. De bovenrand werd dus met kit vastgezet, waarbij we er voor de zekerheid vanaf de zijkanten nog een schroef in gedraaid hebben om een vallende balk te voorkomen.

Het is de bedoeling dat er dit jaar nog zonnecellen op het dag komen. Hierbij is ook een gelijkrichter nodig om de energie aan het net te kunnen leveren. Op de plaats waar de gelijkrichter opgehangen zou moeten worden hing een houtopslagrek. Dat moest dus weg en we hebben het verplaatst naar de tegenoverliggende muur.

Dit was ook een mooie gelegenheid om het hout uit te zoeken en de stukken korter dan 60 cm zijn naar de opslag onder de werktafel in de garage verhuisd.

De tijd vloog weer voorbij en voor we er erg in hadden zat de werkdag er al weer op.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.