ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

7 september 2019 ‘robuustere deurstijlstijl’

7 september 2019 – het weer deed een duikje omlaag, want het zou 13 tot 20 graden worden met regen.

De werkdag begon met het verder opruimen van de Scheune aan de kant waar we eerder het houtrek hadden verhangen. We zien nu delen van de vloer die we al een paar jaar niet meer gezien hadden.

Een klein stukje vakwerk en het boeiboord van de garage kreeg ook een laagje Oxenblutrot, zodat het er net zo uit kwam te zien als het vakwerk boven de koeienstal en Scheune.

De laatste onderdelen van de doorgang van de koeienstal naar de Scheune hebben we geïmpregneerd en het te lichtgekleurde hout kreeg een laagje beits. Tijdens dit karweitje kregen we het gevoel dat de omranding aan de kant van de koeienstal te iel was vergeleken bij die in de Scheune. Hoe langer we er naar keken, hoe erger het werd en dus zat er maar 1 ding op; de omranding aanpassen.

We hadden nog een plank van hetzelfde hout als we eerder bij deze doorgang gebruikt hadden. Hiervan hebben balkjes gezaagd en die rondom de doorgang geplaatst. De muur was niet overal even recht en daarom hebben we vulplaatjes gebruikt. Het ging vrij voorspoedig en omdat we dit af wilden maken, gingen we door tot het erop zat. Het was toen kwart over negen.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.