ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

8 september 2019 ‘herrieloos werk’

8 september 2019 – de temperatuur ging weer wat verder omlaag en voor het eerst in tijden zou de maximale temperatuur (18) onder de 20 blijven en ging de minimale temperatuur (11) richting een ééncijfergetal, waarbij de voorspelling dat het zou kunnen regen ook uitkwam.

Er stonden vandaag wat geluidsarme karweitjes op het programma. Zoals bijna elke zondag was dat opruimen, wat meestal wel nodig is na een week werken.

Nu de doorgang tussen de koeienstal en Scheune echt af was, kon die afgewerkt worden. De nieuwe delen werden geïmpregneerd, de te licht gekleurde delen gebeitst en een deel van de te glimmende delen kreeg een mooi laagje zwarte Eisenglimmer.

Voor we er erg in handen was de werkdag al weer voorbij, volgende keer gaan we verder.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.