ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

8 oktober 2019 ‘vrij’

HIER ZIJN WE MEE BEZIG

8 oktober 2019 – met 11 tot 19 graden wordt het iets warmer, maar volgens de voorspellers valt er wel meer regen. Dat is jammer, want we hadden vandaag een vrije dag en het plan was om ergens heen te gaan.

Dat ‘ergens’ werd het Mittelmosel-Museum in Traben-Trarbach. De weg van Kröv naar Traben hebben we al zo vaak gereden, gelopen en gefietst, dat we besloten het nu via de andere kant te proberen. Binnendoor naar Kinheim, de brug over naar Kindel en dan kijken hoe we in Trarbach kunnen komen.

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar veel minder die naar Traben-Trarbach gaan. Uiteindelijk moesten we tot Bernkastel-Kues de verkeerde kant op rijden, voordat we over de Bergstrecke via Longkamp, Kautenbach en Bad Wildstein naar Trarbach konden.

Eenmaal in Trarbach aangekomen zijn we eerst maar koffie gaan drinken voordat we naar het Mittelmosel-Museum zijn gegaan. Dit museum zit in een gigantiscew barokvilla pand aan de Casinostraße 2 van de voormalige koopmansfamilie Böcking. De Rotterdamse tegels in dit pand geven het nog een Nederlands tintje.

Diverse kamers zijn ingericht als kamers uit het verleden en op de zolderverdieping is een meer traditioneel museum met vitrines.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.