ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

9 oktober 2019 ‘hoekwerk’

9 oktober 2019 – het weer duikelde weer iets omlaag, met temperaturen van 10 tot 17 graden en een hoop regen. Gelukkig is er nog genoeg binnenwerk en hoefden we ons niet te vervelen.

In de Scheune zat nog een lelijke hoek tussen de nieuwe Alt-Deutsche muur en de buitenmuur. De buitenmuur is deels de oorspronkelijke oude buitenmuur en deels een nieuwe muur die in de vroegere deuropening gezet is. Nadat we er 8 kilo Mörtel opgedaan hadden zag het er een stuk beter uit en kunnen we het laatste stukje muur verven.

Het vervolg van de keukendeur stond ook op het programma. ’s Ochtends hebben we de deur helemaal geschuurd en ’s middags kwam de grondverf erop. Die was zo snel droog dat we hem om konden keren en op bubbeltjes plastic konden leggen om de andere kant te doen. Morgen gaan we kijken of de lak erop kan.

We denken erover om de puntkamer ook af te timmeren met sloophout planken. Om te kijken wat het beste staat hadden we 2 planken meegekregen. We hebben de verschillende kanten geschuurd en geïmpregneerd en ze op de balken gezet. Het wordt de lichtste variant, de vroegere onderkant en we gaan nu nog meer planken halen.

Tussen de uiteinden van de vloerbalken van de puntkamer is het nog open en dit zijn behoorlijke tochtgaten en toegangswegen voor vliegend en klimmend ongedierte. Van het meegebrachte OSB hebben we een stuk afgezaagd en tussen de balken vastgezet.

Als de keukendeur erin zit, moeten er nog latjes op het kozijn komen waar de deur tegenaan komt. We hebben wat proeflatjes gemaakt om de maat te bepalen. Zodra de deur erin zit gaan we de definitieve latjes maken en dan is deuropening af.

Van een donateur hadden we een stel oude eiken vloerplanken gekregen. Deze waren gelakt en van 1 plank hebben we de lak eraf gehaald en de plank daarna geïmpregneerd. De plank ziet er prima uit, helemaal in stijl van dit pand.

Inmiddels was het al weer 7 uur geweest en zat de werkdag erop. Dat gaat meestal sneller dan je denkt.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.