ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

10 oktober 2019 ‘de deur krijgt kleur’

10 oktober 2019 – eindelijk een regenloze werkdag en de temperatuur van 12 tot 18 graden viel ook niet tegen.

Het vervolg van de keukendeur stond op het programma; gisteren de grondverf en vandaag de groene deklaag. De temperatuur in de garage lag net boven de minimale 10 graden die op het verfblik stond en dat was prima. We konden de 2 kanten doen en morgen de 2e laag.

Volgende maand komen de dakdekkers als het goed is en wordt de helft van het dak voorzien van een nieuwe dakbedekking en 2 dakramen. Onder de plaats waar de dakramen komen is geen vloer, maar alleen wat oude balken met een voorraad planken erop.

Voor het geval de dakdekkers toch wat werk van binnenuit moeten doen, hebben we de planken verplaatst en wat OSB-platen onder de toekomstige dakramen gelegd. We moeten er t.z.t sowieso bij kunnen aan die kant om de planken erop te zetten.

Omdat we toch boven waren, hebben we meteen de puntkamer opgeruimd, waar o.a. nog plastic lag uit het pre-gevelramentijdperk.

Toen de vloer in de Scheune een aantal jaar geleden werd gestort hadden we nog geen idee hoe die vloer uiteindelijk afgewerkt zou worden en hetzelfde gold voor de doorgang naar de koeienstal. Nu weten we dat wel (denken we) en dus stond er een betonsloopklusje op het programma. Met ouderwetse hamer en beitel en een sloophamer hebben we het beton in de deuropening weg gehakt, zodat we er een leisteendrempel in kunnen maken.

Tegen zevenen vonden we het mooi geweest; vannacht kan het stof neerdalen en morgen gaan we verder.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.