ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

11 oktober 2019 ‘de koeienkast’

11 oktober 2019 – vandaag is het eerste dag van een paar mooie oktoberdagen met temperaturen van 14 tot 22 en in het weekend komen daar nog wat graden bij.

De keukendeur kreeg z’n 2e kleurlaag en als die droog is, dan kunnen we hem omdraaien en de andere kant doen. Is die laag ook droog, dan kan de deur definitief geplaatst worden.

Al een paar maanden staan er onderdelen van een kast in de koeienstal, om een kast om de lelijke meterkast te maken. Hier zijn we vandaag maar eens aan begonnen, maar voor het zover was hebben we de kast nog een stukje verschoven, omdat we dat beter vonden staan.

De ruimte tussen kast en muur willen we afdichten met latten, waarmee we dan de kast meteen aan de muur vast kunnen maken. Doordat de kast opgeschoven was, was er te weinig ruimte voor de oorspronkelijke lat en hebben we daar een hap uitgehaald. Ook moest wat Alt-Deutsch stuukwerk afgeschraapt worden om de muur wat vlakker te krijgen.

Nadat de linker lat op de muur zat konden we de kast opbouwen om de kijken waar de rechter lat precies moet komen. Uit het bovenste deel moest een stuk uit de achterkant gezaagd worden zodat de elektriciteitskabels er door konden. Hierdoor verliest dit deel wel de nodige sterkte, dus misschien gaan we er nog een versteviging inzetten.

Om te kijken hoe het staat hebben we de hele kast in elkaar gezet. Het staat goed en het is jammer dat we het weer af moeten breken. De linker lat moet er nog in, bovenin komt een ventilatierooster, er moet nog een achterkant in en een uitschuifplank voor de magnetron.

In de gister uitgehakte deuropening moeten leistenen komen. We hadden wat kandidaten hiervoor, maar het is een behoorlijk puzzelwerk met wat steenhouwwerk om ze er passend in te krijgen.

Rond halfzeven zijn we gestopt en voor het eerst gaan eten in de Winkelwerkstatt en dat beviel prima.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.