ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

12 oktober 2019 ‘herfsthittegolfje’

12 oktober 2019 – voor half oktober wordt het de komende dagen behoorlijk warm in de regio, want de temperatuur kan vandaag plaatselijk oplopen tot 25 graden en morgen zelfs tot 27.

Een spannend moment; we gingen de keukendeur definitief ophangen. Het ging wat lastiger dan verwacht en het leek erop dat bij de laatste uithaalactie één van de drie scharnieren verbogen was. In plaats van de deur er weer uit te halen hebben we de scharnier losgeschroefd, er een paar keer met een hamer op geslagen en hem daarna weer teruggezet. De deur ging nu bijna goed dicht en na eventjes vijlen ging de deur goed dicht!

We kunnen nu verder met de afwerking; er moeten wat beschadigingen aan de deur en de muur bijgewerkt worden, er moeten nog afwerklatjes op het kozijn gezet worden en de deurklink, het slot en de sluitplaat moeten er nog op.
Vandaag hadden we daar geen tijd meer voor, dus dat gaat op het lijstje voor de volgende keer.

Een paar dagen geleden hadden we een paar geïmpregneerde testplanken op de balken van de puntkamer gezet. Het kleurverschil was aanvankelijk behoorlijk groot (linker foto), maar nu de impregneerolie opgedroogd was, was het minder (rechter foto), maar onze keuze blijft hetzelfde.

 

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.