ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

25 oktober 2019 ‘knotvlierknotdag‘

25 oktober 2019 – zoals wel vaker vertrokken we later dan gepland en kwamen dus ook later aan dan gepland. Dit in combinatie met de vroeg intredende schemering zorgde ervoor dat er weinig werktijd overbleef.

Omdat het mooi weer was voor de tijd van het jaar, hebben we buiten van seizoenswerk in de tuin gedaan; kastanjes, kastanjeschillen en bladeren rapen en de knotvlier knotten.

De grote kastanjeboom van de buren is een groot deel van het jaar een mooie groene achtergrond, maar elk jaar in de herfst valt al dat mooie groen plus kastanjes op de grond. Je moet het wel opruimen, anders heb je het jaar daarna een kastanjeboomplantage in plaats van tuin.

De knotvlier was oorspronkelijk een gewone vlierbessenboom, maar die was zo groot, dat die op ons dak en dat van de buren groeide. Ook veroorzaakte die een bijna altijd vochtige schaduwplek en dus hebben we hem een meter of 6 ingekort. Het jaar erna schoot die massaal uit op de afkortplek en sindsdien is het een knotvlier. Elk jaar komen er 2 tot 3 meter lange takken aan en die halen we er in oktober allemaal af en gebruiken een deel ervan voor het takkenhekje bij het Schieferterras.

Net voordat het te schemerig werd om te werken hadden we het groenafval opgeruimd en de meeste tuinbeelden in de winterstalling gezet. Morgen gaan we verder.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.