ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

26 oktober 2019 ‘vakwerkregenbescherming’

26 oktober 2019 – vandaag kan het een bijna ongewoon warme herfstdag worden, waarbij de temperatuur plaatselijk kan oplopen tot 22 graden. De tot nu toe milde herfst is binnen ook te merken, want het is 15-16 graden in huis.

Nadat we binnen het nodige opgeruimd hadden wat de vorige keer was blijven liggen, zijn we buiten aan het werk gegaan. Het was inderdaad mooi weer, al snel kon de extra laag winterkleding uit en die hoefde de rest van de dag niet meer aan.

Er lag nog het nodige (nieuwe) kastanjespul op de grond, zodat we weer de nodig emmers met schillen en kastanjes konden oogsten. Ook de bladeren hebben we opgeruimd, maar aan de boom te zien valt er nog het nodige.

We hebben besloten om het vakwerk aan de rechterkant af te dekken met plastic. De leemstenen, maar vooral de leemmortel is niet regenvast en de buien van de afgelopen tijd heeft letterlijk sporen achtergelaten in de vorm van opgeloste leemmortel.

Het plastic zeil zetten we met latjes vast op het vakwerk en hopen dat het tot de volgend jaar zomer blijft zitten. Zoals wel vaker , was het meer werk dan gedacht. Het plastic op het vakwerk zetten ging niet overal goed, want de pennen zaten in de weg en daarom hebben we een groot aantal korte latjes gebruikt. De zeilen waren net te kort en aan de uiteinden hebben we een strook van een andere zeil gedaan.

Net voordat het zo schemerig werd dat je een lamp nodig zou hebben waren we klaar.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.