ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

27 oktober 2019 ‘de 4e verwarming’

27 oktober 2019– de temperatuur zeilt omlaag vandaag richting de 13 tot 15 graden en de voorspelde regen viel vanaf de ochtend al.

Dit weekend kunnen we weer een hoofdstukje toevoegen aan de woonkamerverwarmingstest. Die begon jaren geleden met een gaskacheltje, daarna een infraroodverwarming en een elektrisch blaaskacheltje. Dit keer hadden we een elektrisch -met oliegevulde- radiatorkacheltje meegenomen om te proberen.

De elektrische kachel won het op comfort, omdat er geen verbranding in de woonkamer plaatsvindt, waardoor de lucht slechter wordt. Ook technisch is er een voordeel, omdat de elektrische radiator een thermostaat heeft en de gaskachel niet.

Die test is dermate goed verlopen, dat we het gaskacheltje alleen nog ’s ochtends gaan gebruiken. Niet omdat de elektrische dan niet goed is, maar om de gasflessen die we nog hebben op te maken. Voor de zekerheid bewaren we 1 fles, want de gaskachel werkt ook als de stroom uitvalt.

Het belangrijkste karweitje voor vandaag is het binnenhalen van de laatste tuinbeelden, zodat de hele verzameling binnen kan overwinteren. Niet dat ze binnen vorstvrij staan, maar het is vooral de combinatie van vocht en vorst die voor schade kan zorgen.

We dachten ook de klink en het slot van de keukendeur er even op te zetten, maar dat ging niet door. De patentbouten waarvan we dachten dat ze lang genoeg waren, waren dat dus niet. Volgende keer beter.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.