ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

10 november 2019 ‘richting de 0‘

10 november 2019 – ’s nachts kon de temperatuur al tot onder nul dalen, maar met een voorspelde temperatuur van 1 tot 9 graden, komt het vriespunt ook overdag dichtbij.

Vandaag stonden er wat opruimkarweitjes op het programma en we hebben de boogdeuropening in de Scheune extra afgedicht met steenwol en planken in een poging de kou zo lang mogelijk buiten te houden.

Omdat de keukenwand aan de kant van de deur naar de gang, op het bijwerken van wat beschadigingen na af is, hebben we een verse foto van het eindresultaat gemaakt. We hebben het keukenblok en de deur gemaakt, de muur gestuukt en tegels op de wand en de vloer gedaan.

Zo zag de keuken er ongeveer uit tijdens de koop in 2007; een klein onbruikbaar keukenblok, met een verstopte waterleiding en afvoer. Rechts stond nog een enorm vies en loodzwaar oliefornuis, wat we met veel plezier meegegeven hebben aan de oudijzerboer, die er ook blij mee was. Op de vloer lag een vochtig schimmelig zeil en de voorzetwanden met gipsplaten stonden op instorten.

Dit was de tijdelijke keuken die we een aantal jaren gebruikt hebben; een gedoneerde keuken incl. vaatwasser en nieuwe kunststof vloerbedekking met houtmotief. Rechts de laatste foto voor de sloop.

Het toppunt van de keukenpuinhoop; een keuken zonder vloer, plafond en zonder muur aan de kant van de koeienstal. De vraag was of het ooit nog goed zou komen en een dikke 6 jaar later kunnen we concluderen dat het meer dan goed gekomen is!

 

1 comment to 10 november 2019 ‘richting de 0‘