ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

18 november 2019 ‘een sneeuwritje‘

18 november 2019 – we waren sowieso al laat vertrokken en regen en sneeuw onderweg zorgden ervoor dat we nog later dan verwacht aankwamen.

Qua temperatuur hadden we beter in de auto kunnen blijven zitten, want in de woonkamer was het 8 graden. Behoorlijk koud dus, maar toch “warmer” dan de 2-3 graden buiten. De temperatuur in de gang, keuken, koeienstal en Scheune zat er met 5-7 graden tussenin.

De verwarming moest goed z’n best doen, maar in de loop van de avond werd het warmer. ’s Nachts hebben de IR (infraroodverwarming) op 13 laten staan, zodat het ’s ochtends niet te koud zou zijn. Dat lukte, al was de temperatuur aan de andere kant van de woonkamer ’s ochtends gedaald tot 11 graden.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.