ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

21 oktober 2020 ‘bijna warm’

21 oktober 2020 – de temperatuur piekt nog wat meer vandaag, want het kan plaatselijk 23 graden worden. Ideaal wandelweer en dat hebben we gedaan. Gewerkt werd er ook nog, de laatste onderdelen van het vakwerk op de linker muur werden Oxenblutrot gemaakt. Het lijkt nu net of de Zapfen er altijd op gezeten hebben.

In de puntkamer was de steenwolisolatie weer aan de beurt. Dit keer hebben we er eerst wat folie en planken op gezet, zodat we de steenwol er achter kunnen schuiven. Dit bevalt goed, want het blijft beter zitten en dus gaan we de rest ook zo doen. Voordat we de planken erop zetten, moeten ze eerst schoongemaakt worden en omdat het sloophout is, is de kwaliteit zeer uiteenlopend. Ook de breedte en dikte lopen behoorlijk uiteen.

De dakdekkers zijn nu aan de rechterkant bij de nok aangekomen. Het stuk wat ze nog moeten doen wordt kleiner en vandaag of morgen beginnen ze aan de achtergevel.

 

1 comment to 21 oktober 2020 ‘bijna warm’

  • Marianne

    1e alinea tussen het en plaatselijk moet kan staan
    2e alinea tussen planken en folie moet nog iets staan: en of met