ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

13 juni 2021 ‘werkklaar’

13 juni 2021 – vandaag gaat de temperatuur iets omlaag en wordt het 20 tot 27 graden. Volgende week verwachten ze hier het eerste hittegolfje van het seizoen, waarbij de temperatuur kan oplopen tot 35 graden.

Op 1 tree van de trap in de koeienstal zagen we bij een noest wat verdachte (nieuwe?) gaatjes. De treden zijn destijds wel geïmpregneerd, maar het is niet uit te sluiten dat er ongewenste knagers in zitten. Hopelijk zijn die niet bestand tegen het anti-houtwormspul.

De impregneerolie van het teststukje van de puntkamervloer was droog, zodat we konden zien hoe het staat. De eerste gedachte is, dat het een tintje donkerder zou mogen. We hebben nog tijd genoeg hierover na te denken, want voorlopig gaat de vloer er nog niet in.

Gisteren hebben we de kleinere beelden in de tuin gezet en vandaag waren de zware jongens aan de beurt. We hebben ze weer op hun min of meer vaste plek gezet en het is net of ze niet weg geweest zijn en de winter overgeslagen is.

Het meest dringende werk in de tuin is gedaan en het ergste ongewenste groen is weg. We kunnen nu dus weer “echt” aan het werk…

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.