ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

25 juni 2021 ‘de bacchante dukdalfdame‘

25 juni 2021 – het was geen slecht weer toen we vertrokken, maar het weer bij aankomst was aanzienlijk beter. We konden buiten in de tuin zitten en eten.

De spullen die we dit keer mee genomen hadden waren wat anders dan anders. Er zat weliswaar een flink stuk eikenhout bij, maar dat was niet voor reparatie. Het stuk dukdalf van ca. 30×30 cm en 1 m lang was de console voor ‘de bacchante dame’.

Met de nodige moeite lukte het om bijna 80 kilo (we hebben het op de weegschaal gezet) zware stuk hout via 2 trapjes in de Scheune te krijgen, waar we er wat later een pen in gelijmd hebben om het beeld op z’n plaats te houden.

Morgen als de lijm droog is, gaat het de tuin in, maar daarvoor moeten we eerst plaats maken. De beoogde plek hebben we vrijgemaakt van zooi en er zo waterpasmogelijk een stoeptegel neergelegd.

De meegenomen planten hebben we gepoot en een enkel bolletje wat de vorige keer gepoot was, kwam boven de grond. Niet echt spectaculair, maar beter dan niets.

De rest van de tijd hebben we besteed aan het opruimen van de tuin en met name aan de honderden minikastanjes die overal lagen. Het positieve hieraan is, dat dit dus geen grote kastanjes worden die in het najaar vallen.

De rozen hadden intussen zoveel bloemen dat ze met plantenstokken overeind gehouden moesten worden. Ook de nog onbekende hittebestendige plant was enorm gegroeid en had wat steun nodig.

Als morgen de dukdalfdame op haar plaats staat, gaan we kijken of we de lelijke zeilen op het vakwerk van de achtergevel weg kunnen halen.

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.