ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

12 september 2021 ‘Hänchen’s Born’

Na het gebruikelijk opruimwerk gingen we weer een poging wagen om naar Hänchen’s Born te lopen. De vorige poging, op 25 oktober 2020,  was letterlijk in het water gevallen doordat, de steile paden vanwege de regen te glad geworden waren. Nu was het droog weer met een zonnetje, dus dat was een probleem minder.

Hänchen’s Born (dialect?) of Hähnchen Born ligt op de Kröver Berg en is schuilhut voor wandelaars en een openbare grill- of barbecueplaats. Hänchen of Hähnchen zal verwijzen naar (gegrilde) kip en Born (= bron) zou kunnen verwijzen naar de bron van de Beyerbach die hier begint. 

Dit zou de Beyerbach moeten zijn, die bijna droog staat. Vanaf hier loopt de beek grotendeels ondergronds door een soort rioolbuizen door Kröv heen richting de Mosel. De beek komt tussendoor nog even bovengronds en ook het laatste stukje naar de Mosel is bovengronds. 

Iets verderop ging het pad verder omhoog, met aan de linkerkant een wijnberg en rechts het oevergroen van de Beyerbach. In het begin was het pad nog redelijk breed, maar het werd steeds smaller en de begroeiing hoger. 

Links en rechts van het pad stonden bloeiende planten. Hoewel de meeste waarschijnlijk als onkruid geclassificeerd zouden worden, stonden er ook soorten tussen die je best in de tuin zou kunnen zetten. Misschien nemen we de volgende keer een paar stekken mee, om te kijken of ze het doen.

Het was verder en steiler dan we dachten en er was geen tijd om helemaal naar Hähnchen Born te lopen. Vanaf het hoogste punt van vandaag had je een aardig uitzicht op Kröv, ook op “ons” deel. Ons huis zagen we zo snel niet en thuis moesten we behoorlijk zoeken totdat we het zagen.

De terugweg ging over makkelijk beloopbare asfaltwegen. We liepen toevallig ook een stukje van het Wijnlehrpfad, een cultuurwandelroute waarin van alles over wijn wordt uitgelegd. Vandaag hadden we Hähnchen Born dus weer niet gehaald. Er zit niets anders op, dan nog een poging te wagen.

1 comment to 12 september 2021 ‘Hänchen’s Born’

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.