ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

15 september 2021 ‘een 76 jaar oude snoepdoos’

In het begin vonden we van alles in huis, maar inmiddels denken we alles wel gevonden te hebben. Des te leuker is het als we toch nog iets “vinden”. Dit keer een viezige doos van dik karton. De afgelopen 5 tot 10 jaar stond de doos met papierafval ergens op zolder boven aan de trap.

Toen we de oude zolder opgeruimd hadden en er auto’s vol troep afgevoerd werden, besloten we deze doos ook maar mee te nemen en bij het oud papier te zetten. Een paar weken later was het zover en toen we de doos aan de straat wilden zetten, zagen we dat er wat opgedrukt was.

Wat er allemaal op stond konden we zo snel niet zien, maar de tekst ‘January 1945’ was genoeg om de doos te houden en nader te bekijken.

Na wat gezoek op Internet hebben we wat gevonden, maar helaas niet alle details. Wat wel te lezen is, is dat het ‘Menu #5’ is en geleverd is door snoepfabrikant ‘Wm. Wrigley Jr. Company ‘, bekend van de kauwgum. In de Tweede Wereldoorlog leverden ze 5 verschillende menu’s aan Amerikaanse soldaten in het veld. De menu’s konden zowel warm als koud gegeten worden. 

Dit is de basis verpakking, een ‘shipping case’ oftewel ’10 in 1′ doos, gemaakt van gelamineerd en gewaxt karton. Hierin zaten 4 kleinere dozen, 2 met het opschrift ‘First Half of 5 Rations’ en 2 met ‘Second Half of 5 Rations. De 1e en de 2e helft vormde samen een compleet menu en totaal was het dus voor 10 personen. 

Aanvankelijk konden we niet achterhalen waar Menu #5 uit bestond, maar uiteindelijk vonden we het toch. Het was het enige vegetarische menu van de 5 en bestond uit de volgende ingrediënten:

  • 1 Vanilla Fudge bar;
  • 1 envelope Orange juice powder;
  • 1 can of Cheese product;
  • 1 can of Pineapple Rice pudding.

 

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.