ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

24 september 2021 ‘achtergevelisolatie‘

24 september 2021 – volgens de voorspellers zou het 19 tot 24 graden kunnen worden, maar dat werd het niet. Wel was het mooi genoeg om in de tuin te werken, waar de rest van de vlinderstruik gesnoeid werd en het nodige onkruid verwijderd werd.

Nadat de laatste treden van de trap vastgezet werden, konden we de zaagkanten (die er ook bij oud hout iets te nieuw uit zien) verdonkeren met eiken beits. De trap is nu in principe te gebruiken, al moeten we nog wel een leuning maken en zitten er nog wat steigerbuizen in de weg.

Een tijd geleden al weer, hadden we als proef wat 8 cm dikke houtvezel isolatieplaten tussen het vakwerk van de achtergevel gelijmd. Vandaag stond het vervolg op het programma en hebben we de nodige platen op maat gezaagd. Het lijmen en dichtmaken van de kieren komt (over)morgen.

In sommige vakwerkvakken zaten nog extra planken die we er destijds op gedaan hadden om het trillen van de planken te verminderen bij het vastspijkeren van de leistenen op de achtergevel. Die anti-trillingsplanken zaten nu in de weg en dus gingen er eraf.

Op het tussenvloertje van de puntkamer kon het 2e lampje erin en nadat de kabels aangesloten waren, kon de rest van de jute, de folie en de isolatie erin. Ondertussen werd er ook een afwerkrandje gemaakt, die moet voorkomen dat je vanaf beneden tegen de kopse kant van de OSB platen aankijkt.

Toen het latje erop zat, konden we verder met vloer, waar we als eerste een extra steunbalkje gemaakt hebben. Het is niet allemaal haaks en recht, dus er moet gezaagd worden. Ook een karweitje voor morgen.

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.