ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Wolf

29 april 2012 – dit was eigenlijk de eerste keer dat we echt door Wolf liepen om de huizen te bekijken en een fototoestel bij ons hadden. De geschiedenis van Wolf is onlosmakelijk verbonden met het klooster op de Göckelsberg. De strategische ligging was al onderkend door de Romeinen die daar rond 300 (na Chr.) al een kleine vesting bouwde.

Wolf, wat tegenwoordig een Ortsteil van Traben-Trarbach, wordt voor het eerst genoemd in een akte uit 1158/1159 als deel van het graafschap Sponheim en de Burggasse in Wolf is een verwijzing naar de ridder, ‘Ritter von Wolve’ die lang geleden in Wolf gewoond heeft en een burcht had.
Apart is verder dat de in 1685 gebouwde kerk bovenop een nog oudere wijnkelder is gebouwd die nog steeds in gebruik is.

Wolf bleef nog lang afgesloten voor  moderne transportmiddelen; pas na de bouw van de brug in het begin van de 60-er jaren kon je er met een auto komen. Daarvoor waren een smal voetpad naar Trarbach en een stoomtrein van de Moseltalbahn (het “Saufbähnchen”) de enige toegangswegen naar Wolf.

Wolf is een dorpje met ca. 870 inwoners (site Traben-Trarbach 2012) en er staan mooie vakwerkhuizen en mooie vakwerkhuizen die er jammer genoeg minder mooi uitzien. Er valt hier het nodige te restaureren, maar het is de vraag of dit ooit zal gebeuren.

We hebben redelijk wat foto’s gemaakt en die toegevoegd aan de fotoserie die hier staat.

Leave a Reply