ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Alternatieve route naar de ruïne van het Wolfer Berg-Kloster

29 april 2012 – toen we een keer op de fiets aan de overkant langs de Mosel fietste zagen we een bordje van de wandelroute naar de ruïne van het Wolfer Berg-Kloster. Sindsdien waren we benieuwd wat voor pad dit zou zijn en vandaag was een mooie gelegenheid om dit te ervaren. Het leuke van dit pad is, dat je Kröv van de andere kant ziet.  Al snel kwamen we erachter dat het pad vrij weinig gebruikt wordt en een doorgeroeste kapotte leuning wijst op achterstallig onderhoud.

Op een gegeven moment was het pad onzichtbaar; we liepen verkeerd en kwamen bij een ontoegankelijk rotsachtig stuk. We zijn toen maar teruggelopen en zagen toen een klein trapje. Neem je dit pad en kom je geen stenen trapje tegen, dan loop je dus fout.

Eenmaal boven aangekomen was er een zitje gemaakt, wat aan de ene kant uitkeek over Kröv en aan de andere kant zag je de eeuwenoude toren van het Wolfer Berg-Kloster.

Kijk hier voor onze complete fotoserie van dit pad.

1 comment to Alternatieve route naar de ruïne van het Wolfer Berg-Kloster

  • Karla

    Een prachtig en soms een spannend pad. Met veel plezier de foto’s bekeken. Wat een prachtige uitkijkpost is er gemaakt. Wij hebben destijds op het bankje gezeten.

Leave a Reply