ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 31 mei en 1 juni 2013

31 mei 2013 – we gingen naar Kröv voor een specifiek karweitje, namelijk het weer toegankelijk maken van de garage voor de aanhanger. Bij de ondersteuningsactie van vorig jaar, waarbij alle gebroken balken ondersteund werden, was er precies in het midden van de garagedeur een schroefstempel komen te staan. Dit was niet echt handig en samen met de timmerman gingen we dit oplossen.

1 juni 2013 – het idee was om een stalen balk onder de balken boven de garage te leggen, met aan elke kant een schroefstempel in plaats van 1 in het midden. In de loop van de ochtend kwam de timmerman met de stalen balk en na het uitladen werd die op maat gemaakt.

Daarna moest die er “even” in gezet worden. De eerste poging mislukte en bij de 2e poging werd de balk eerst in het midden ondersteund en daarna aan de uiteinden. Dat ging een stuk beter en na de nodige zweetdruppels was het klaar en kon de aanhanger weer naar binnen.

De foto van het eindresultaat hebben we later (september 2013) op de site gezet, want ook de fotografe moest meehelpen. 

 

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.