ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 9 juni 2013

9 juni 2013 – de zondagochtend begon met regen en doordat de zon ergens achter de wolken zat was het een stuk donkerder dan de afgelopen dagen.

Op zondag worden luidruchtige bouwactiviteiten niet gewaardeerd en ook wij doen het dan rustig aan. We wilden verse foto’s gaan uitzoeken, maar de kaartlezer deed raar en het lukte niet om ze op de computer te zetten. Misschien zijn we wat foto’s kwijt en voor zover mogelijk hebben we vast nieuwe gemaakt.

We krijgen 8 nieuwe ramen in de achtergevel, dakkapel en koeienstal en daarvan moet de vakverdeling van de ramen bepaald worden. Het makkelijkst is natuurlijk om er een raam zonder verdeling in te zetten, maar dat ziet er in onze ogen te modern uit. Dus gingen we aan de slag met afplakband om kozijnen en raamverdeling op het plastic te zetten. We zijn er nog niet overal uit, maar erge haast heeft dit niet. Ook moeten we nog beslissen of er houten of kunststof ramen in komen.

Hieronder het voorlopige resultaat van ons plakwerk:

  • Dakkapel
  •  Koeienstal
  • Terraskamer
  • Puntkamer

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.