15 juni 2013 – vandaag stond het verder ‘Entkernen‘ van de keuken op het programma. Voordat het zover was moest eerst het restant van de keuken eruit. De vaatwasser en het koudwater waren geen probleem, maar het warmwater kon niet zondermeer afgekoppeld worden en moest eerst provisorisch worden afgedicht. Toen dat gebeurd was kon het aanrecht weg en nu staat de keuken in delen in de Scheune, koeienstal en garage.
Het begon met een relatief makkelijk karweitje; het verwijderen van het verlaagde schrotenplafond en de ophangconstructie hiervan. Hierbij moest ook de TL buis verhangen worden, maar het duurde niet lang voordat het plafond als een soort “bouwpakket” in de tuin lag.
Het volgende karweitje was het stucplafond, wat er met hamer en koevoet afgeslagen werd en in emmers werd afgevoerd naar de koeienstal, waar de bak van de olietank nu gebruikt wordt voor puinopslag.
Daarna begon het echte werk; het weghalen van de rest van het leemplafond boven de keuken. Hoe zo’n leemplafond in elkaar zit staat hier.
’s Avonds tegen achten waren we klaar en de volgende karweitjes in de keuken zijn het schoonkrabben van de balken, het weghalen van de gipsplaatwanden en een poging wagen om de betonvloer er verder uit te halen.
Hallo Marianne en Erik,
Wat heb ik genoten van de prachtige fotoreportages die jullie gemaakt hebben in de twee kleine dorpjes. We hopen er zelf ook nog eens rond te kijken al zal het dan 2014 zijn. Compliment!