ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

6 september 2020 ‘tandheelkundig lijmwerk‘

6 september 2020 – met 16 tot 23 graden maakte de temperatuur een val omlaag, maar dit was precies de goede temperatuur om buiten een rustig karweitje te doen.

Bij de reparatie en uitbreiding van de tuinmuur hebben we een een waterloop aangelegd. Via een uitstekende steen valt het water uit de muur en loopt via een waterbak en kiezelriviertje weg, om daarna weer opnieuw uit de muur te komen. De uitstekende steen wordt in de volksmond wel ‘de krokodillenbek’ genoemd, met daarop aan de zijkanten kleine steentjes (tanden) om te zorgen dat het water de goede kant op loopt.

In de loop van de tijd wat dit gebit wat achteruit gegaan en daarom was het nu tijd voor de tandarts. Destijds waren de tanden vast gezet met cement, maar we denken dat ze daarvoor eigenlijk te klein zijn. Dit keer wordt het een tweecomponenten epoxylijm en we zijn benieuwd of dat beter gaat. Als alles uitgehard is, dan gaan we het testen.

Voor de rest waren het de gebruikelijke zondagswerkzaamheden, het opruimen van de rommel van de afgelopen week.

De wandeling van 30 augustus over het “onbekende pad” en de bijbehorende foto’s staan hier.

 

 

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.