ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Zeltingen-Rachtig

12 augustus 2012 – op de fiets gingen we naar Zeltingen-Rachtig; een dubbelstadje met de delen Zeltingen en Rachtig die samen ca. 2.200 inwoners hebben (december 2011), waarmee het vergelijkbaar is met Kröv. Bij veel dubbelstadjes, zoals Traben-Trarbach, Bernkastel-Kues en Kinheim-Kindel liggen de delen aan weerszijde van de Mosel, maar Zeltingen en Rachtig liggen naast elkaar op dezelfde oever, op een vlak stuk in een bocht van de Mosel.

We hadden foto´s gezien van het marktplein aan de St. Stephanstrasse (Zeltingen) en daar stonden mooie huizen die we wel in het echt wilde zien. Het was inderdaad de moeite waard want er stonden mooie vakwerkhuizen, waarvan er 1 een bijzondere gevel had.

Hier staan onze foto’s van Zeltingen-Rachtig en hier van Burgruine Rosenburg.

Leave a Reply