ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 6 oktober 2012

6 oktober 2012 – omdat het weer niet zo best was en het regenachtig was zijn we vandaag maar gegaan. Bij een bouwmarkt in Wittlich hebben we nog een stuk isolatie gekocht om de randen rondom het raam boven de voordeur af te dichten. Er zat vorige winter wel wat, maar dat hebben we per ongeluk weggegooid.
Toen we aankwamen was het nog net licht genoeg om wat extra emmers op de nieuwe vloer te zetten om het regenwater wat door het dak lekte op te vangen. Als het een beetje meezit, dan zijn we hier over een dikke maand vanaf.
In de woonkamer was de temperatuur weer een graadje gedaald; het was nu 14 gr. en binnenkort moet het gaskacheltje aan. Voor de zekerheid hebben we nu een reservefles meegenomen. In de keuken is het altijd iets kouder, maar de ca. 11 gr. viel ons eigenlijk nog mee.

Leave a Reply