ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 9 mei 2013 – Danny & The Wonderbra’s

9 mei 2013 – na de eerdere verkenning gingen we nu weer voor een iets langere tijd naar Kröv. Hemelvaartsdag was een bewuste vertrekdag, want in het meer dan 1.100 jaar oude Staffelterhof (uit ca. 862) zou de Rockabillyband Danny & The Wonderbra’s optreden. We waren daar vorig jaar ook naar toegegaan en dat was goed bevallen. Ook nu was er weer een zeer gemêleerd publiek van toeristen, Krövenaren en Rockabillyfans. Zoals in elk Weingut, was er ook hier geen bier en werd er vooral wijn gedronken en met het verstrijken van de tijd steeg de stemming. Waar aan het begin van de avond een enkele danser het aandurfde om –bij het ontbreken van een dansvloer- tussen de lange tafels te dansen, stonden er aan het eind van de avond mensen op banken en zelfs tafels te dansen. De stemming steeg nog verder toen een ober flitsend gitaar bleek te kunnen spelen en ook een paar nummers meedeed. Ook verscheen er nog een zanger uit het publiek op het podium, die –met een vrij goede stem- een lokale versie van een bekende Rockklassieker zong. Al met al dus ‘sehr toll’ en ruim na middernacht waren we weer terug.

Zoals wel vaker de afgelopen jaren, was er ook nu weer “iets” aan de hand in ons pand. Vlak bij de put lag een klein plasje water(?) en de vraag was waar dat vandaan kwam? Boven lekte niets en het zou van onder kunnen komen, want daar ergens liep de oude roestige waterleiding, die het ooit een keer begeeft. Terwijl we in gedachten al bezig waren met het openhakken van de halvloer en het opgraven van de leiding, bleek de leiding bij nader onderzoek daar niet te lopen. We hebben het droog gemaakt en afwachten maar….

Het 2e wat we zagen waren doorgebogen schroten van het plafond in het gangetje van de hal naar de keuken. We konden ons niet herinneren dat dit al eerder was en gingen op onderzoek uit. In het ergste geval zouden de schoten bol staan doordat het plafond erboven ook bol stond en dit zou dan veroorzaakt worden door de stempels op de verdieping erboven die de gebroken balken op zolder ondersteunde. Gelukkig bleek hiervoor geen bewijs te zijn; boven zag alles er “normaal” uit en de bolhangende schoten konden gemakkelijk omhoog geduwd worden. Misschien waren ze krom getrokken door vocht of temperatuursverschillen, of was er een bevestigingslat losgekomen? T.z.t. gaan we hier nog wel eens naar kijken.

2 comments to Nieuws 9 mei 2013 – Danny & The Wonderbra’s

  • Marianne

    In het tweede stukje staat iets over een waterleiding die “beweegt”, waarschijnlijk moet dit “begeeft” zijn.
    Achter “gedachte” moet een “n” staan.

  • Marianne

    Misschien moet er geen “n” achter; ik twijfel. Enkelvoud of meervoud?