ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

2013!

20 april 2013 – het seizoen is weer echt begonnen en we zijn met z’n drieën naar Kröv gegaan om te kijken hoe de boel erbij staat. Tussen Ürzig en Kröv zijn we even gestopt om te kijken naar de vorderingen van de afzichtelijke Hochmoselübergang, maar behalve wat meer kranen zagen we niet echt veel verschil. 

De wijnbergen waren nog grotendeels grijs, met hier en daar wat groen.
Het weer buiten was mooier, maar vooral warmer, dan binnen, waar het met 8 gr. in de keuken, 11 in de hal en 13 in de woonkamer nog niet echt aangenaam was.

Veel hebben we niet gedaan; een praatje met de buren gemaakt, de winterpost opgeruimd, wat maten opgemeten, de ventilatie in de kelder opengezet en de balken van het toekomstige tussenvloertje op zolder bekeken. Met het pand leek gelukkig alles in orde en binnenkort begint het echte werk weer.

Daarna hebben we een rondje door het dorp gelopen, waar we het nog iets te fris voor een ijsje op het terras vonden.

We zijn gaan kijken bij de nieuwbouw aan de Robert Schuman-Strasse, in de buurt van nummer 92. Er zat inmiddels een dak op en voor de nieuwe gevel was een oud vakwerk geplaatst, waardoor het geheel een wat ouder uiterlijk krijgt.

 

3 comments to 2013!

 • marianne van de Wiel

  Wat een geweldige website. Hoop dat de Krövse droom uitkomt.

  Groetjes, Marianne

 • Sarah Knaap

  Hoi,

  Leuk te lezen over jullie avonturen in Kröv, die van ons gaat 7 Juni beginnen dan verhuizen we naar Kröv en 11 Juni zijn we helemaal over na een paar keer heen en weer naar NL gereden te hebben. We hebben namelijk hotel Echternacher hof gekocht (volgens mij kijken jullie op de achterkant).

  Lijkt me leuk om een keer kennis te maken.

  Groetjes,

  Sarah