ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 20 april 2014

20 april 2014 – na de middag vertrokken we met z’n drieën richting Kröv en hiermee werd het seizoen 2014 geopend. De reis ging prima en het was zelfs bij Maastricht erg rustig op de weg.

Dichtbij Kröv maakten we een extra tussenstop, om met eigen ogen te kunnen zien dat er helaas nog gebouwd werd aan de landschapsverpestende Hochmoselübergang.

Aangekomen zagen we dat de regenpijp aan de straatkant uit de muur gekomen was. Volgens de buurman was dit pas 1 dag zo en was er waarschijnlijk een hoge vrachtauto langs geschampt. Dit gebeurt wel vaker, want de eeuwenoude straatjes zijn eigenlijk niet gemaakt voor het huidige vrachtverkeer. Na de Pasen gaan we dit repareren.

Het voordeel was dat we in de uitgehakte gleuf konden kijken en daar o.a. een stuk van het achter de Putz verborgen zandstenen kozijn van de oude voordeur zagen en de kopse kant van balk van de verdiepingsvloer.

In korte tijd zagen we toevallig bijna alle (over)buren en konden dus even bijpraten.  Het huis van de buren staat in de steigers want hier wordt het de schade aan dak gerepareerd wat destijds door de apocalyptische hagelbui werd veroorzaakt.

Omdat het lekker weer was gingen we na het uitladen en de auto geparkeerd te hebben, een rondje door ons deel van Kröv lopen , waarbij dit keer de kleur van het vakwerk van diverse huizen aandachtig bekeken werd. Dit omdat wij ook bezig zijn met een kleur te kiezen. Helemaal vrij zijn we hier niet in, want vanuit de Dorferneuerung  worden bepaalde kleuren voorgeschreven.

De rondgang eindige op het terras van Marcello’s Eiseck, waar het ijs weer smaakte als vanouds.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.