ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Verbouwingsnieuws 16 juli 2011

16 juli 2011 Na gisteren per e-mail een afspraak gemaakt te hebben kwam de architect de aannemer voorstellen die hij voor ons project in gedachten had. Het was Bauunternehmer Bernhard Greis; een in 1927 opgericht familiebedrijf uit het nabij gelegen Reil.
De eerste indruk was goed en we besloten spijkers met koppen te slaan door meteen een afspraak te maken om binnenkort met de voorbereidende werkzaamheden te beginnen.

Als eerste moet er namelijk voor gezorgd worden dat bouwmateriaal makkelijk(er) in de Scheune en de achtertuin kan komen. We hebben geen achterom, dus moet alles door de garage en de koeienstal heen. Dit is mogelijk, maar hiervoor moet de bestaande doorgang  tussen garage en koeienstal misschien verbreed worden en moet er een nieuwe doorgang tussen de koeienstal en de Scheune gemaakt worden. Deze werkzaamheden mogen uitgevoerd worden zonder vergunning.

Verder hebben we nog wat details besproken m.b.t. de vernieuwde aanvraag voor de bouwvergunning. We vragen ook meteen een verandering van gebruiksbestemming aan voor alle ruimten die die bestemming op diut moment nog niet heeft. Dit heeft tot gevolg dat er t.z.t. ook zaken aan het bestaande woongedeelte van het pand gewijzigd moeten worden. Zo zijn er bijvoorbeeld in totaal 5 dakkapellen gepland om te kunnen voldoende aan de wettelijke eisen t.a.v. daglicht.

Toen de aannemer en architect wegwaren, realiseerden we ons dat er maar weinig tijd was voor ze zouden beginnen en dus moesten de werkkleren toch nog aan. Om erbij te kunnen moest de koeienstal opgeruimd worden en moesten de stempels wat worden verplaatst.

Binnenkort gebeurt er dus echt het nodige en de architect dacht zelfs dat het mogelijk moest zijn om er voor de winter een nieuw dak op te hebben! De tijd zal het leren…. 

Leave a Reply