ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

29 & 30 juni 2019 ‘huiswerk

29 & 30 juni 2019 – we hadden onszelf huiswerk meegegeven en de volgende keer moesten we planken voor de deur van de koeienstal naar de als werkplaats gebruikte Scheune meenemen.

De maten van de diverse benodigde planken hadden we opgemeten, zodat we ze konden voorzagen. Onze sloophoutleverancier heeft namelijk vooral planken van 3 meter en langer. Een kort ritje gaat nog wel, maar zonder aanhanger krijgen wie die niet in Kröv.

Het was even puzzelen om zo economisch mogelijk de benodigde stukken uit de planken te zagen. Sommige stukken moeten in Kröv nog in meerdere kleinere stukken gezaagd worden en in de planken zitten ook slechtere stukken (het is tenslotte sloophout).

Het zagen zelf was zo gedaan en de planken konden probleemloos de auto in.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.