ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

4 juli 2019 ‘lekker koel’

4 juli 2019 –toen we uitgeladen hadden zat de normale werkdag er zo goed als op, maar we zijn toen nog maar wat gaat doen.

Bij de extreme hitte die de vorige keer aangekondigd was, was de temperatuur volgens de buren opgelopen tot 42 graden en 36 graden in de schaduw. Dit had z’n sporen in de tuin achtergelaten. Enkele van de plantjes die we vorige keer meegenomen hadden stonden er vrij troosteloos bij. We hebben ze wat water gegeven in de hoop dat ze het redden. Ook enkele oudgedienden die al langer in de tuin staan hadden moeite met de hoge temperatuur en de uitblijvende regen.

De temperatuur in huis viel mee; in de woonkamer was het relatief koel met 24 graden, in de koeienstal was het 21 graden en in de raamloze werkplaats 19 graden. Lekker koel dus in vergelijking met de plus 30 graden buiten.

De reden dat we toch nog maar wat gingen doen was dat er vanaf morgen leemstenen, leemmortel en leemstuc bezorgd kan worden. Dit zijn waarschijnlijk 3 pallets die we wel ergens neer moeten kunnen zetten. De garage is de enige plek waar dat kan en dus zijn we verder gaan met het maken van ruimte. Hiervoor waren we de vorige keer begonnen met het verplaatsen van kasten en daar zijn we nu mee verder gegaan. Een oude klerenkast, die in onderdelen in de garage staat, gaan we ombouwen tot gereedschapskast. Een modernere lelijke witte kast kan dan weg.

Het was meer werk dan we dachten en daarom zijn we tot na negenen doorgegaan, zodat er in ieder geval snel plaats te maken is als er morgen wat geleverd zou worden (zal wel maandag of dinsdag worden). Ook hebben we de onderkant van de kast nog in de impregneerolie gezet als bescherming tegen schimmel.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.